МАФКУРАВИЙ ТАРБИЯ АСОСИДА ФУҚАРОЛАР МАДАНИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Баҳодир ЙЎЛДАШЕВ; Мирҳамид ФАЙЗИЙЕВ (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: мақолада мафкуравий тарбия асосида фуқаролар маданиятини ривожлантириш истиқболлари ёритиб берилган. Фуқароларнинг фаол ҳаракати ҳар бир жамият тараққиётини таъминловчи куч ҳисобланади. Зеро, фуқаро бўлмаса жамият бўлмаганидек, унинг фаол ҳаракатисиз тараққиётнинг бўлиши ҳам мумкин эмас. Шу ўринда таъкидлаш лозимки, жамиятда фуқаролар учун нисбатан хусусий йўналишлар ичида барчанинг бирдек англаши, билиши ва фаолият юритиши лозим бўлган йўналиш ҳам борки, бу йўналиш жамиятнинг сиёсий йўналишидир.