ЖАДИДЛАРНИ ҚЎЛЛАБ-ҚУВВАТЛАГАН МАЪРИФАТПАРВАР ЖАДИДЧИ САИДНОСИР МИРЖАЛИЛОВ (1884-1937 ЙИЛ) - Махмудов Розмет Муратович; Хайдаров Исмоил Оллоқулович (PEDAGOGS, 2024)
Саидносир Миржалилов ўзбек халқ ёзувчиси Акдемик Муса Ташмуҳаммад ўғли Ойбекнинг қайнатаси бўлган. Саидносир Миржалилов Туркистонда 1884-йилда туғулиб 1924- йилгача яшаган, кейин Тошкентга кўчиб келган. “Саидносир Миржалил ўғли Ўзбекистондаги жадидчилик ҳаракатининг кўзга кўринган намаёндаларидан бири, бўлиб Туркистон мухториятининг аъзоси Мунаввар Қори, Убайдулла Хўжаев, Чўлпон сингари истиқлол учун курашган улуғ юртдошларимизнинг сафдоши бўлган. Шу туфайли у мустабид тузумнинг дастлабки қурбонларидан бири бўлди”