STENOKARDIYA - Tojiyeva Gullola (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya:. Stenokardiya yurak mushaklarining kislorodga bo’lgan ehti-yoji va uning qon bilan yetib kelishi orasidagi muvozanatning buzilishidir. U surunkali yurak ishemik kasalligining eng ko’p uchraydigan turlaridan biri bo’lib, asosan (90%), toj arteriyalarining aterosklerozi tufayli rivojlanadi. Shuningdek, u tomirlarni o’smalar ezib qo’yganda va kishi qattiq ruhan iztirob chekkan (10%) hollarda uchraydi.