MATEMATIKA OʻQITISHDA OʻQUVCHILARNI KREATIV FIKRLASHGA OʻRGATISH - Aslanova Dilfuza Ziyadullayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola matematik ta'limda fikrlashni rivojlantirishning ahamiyatini o'rganadi va o'qitishning samarali usullari haqida tushuncha beradi. Asosiy e'tibor talabalarni matematik muammolarga innovatsion istiqbollar bilan yondashishga undash va shu bilan ularning muammolarni hal qilish ko'nikmalarini oshirishga qaratilgan. Maqola adabiyotlar tahlilini birlashtiradi, o'qitishning turli usullarini muhokama qiladi, tadqiqotlar natijalarini taqdim etadi va matematika sinfida kreativ fikrlashni rivojlantirish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.