МАЛАКА ОШИРИШ ЖАРАЁНИДА УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИ РАҲБАРЛАРИНИНГ ИҚТИСОДИЙ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК ШАРТ-ШАРОИТЛАРИ - Ходжиев Фируз Рафикович (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: Таълим муассасаларида кадрни бошқаришнинг ўзига хос хусусиятлари, узлуксиз таълим-тарбия жараѐнини ташкил этиш ва бошқариш, инсон ресурслари ходимларни самарали режалаштириш ташкилотнинг яхши натижаларга эришувига ижобий таъсир қилади. Режалаштиришни ҳар бир масалалар бўйича тузиш ходимларнинг салоҳиятидан мақсадли фойдаланиш, ишга қабул қилиш жараёнини такомиллаштириш. Мутахассислик ўқишини ташкил қилиш. Ташкилотда ходимлар бўйича тузилган режа касбий ўқишнинг режасини тузиш ва ташқил қилишда асос ҳисобланади. Узоқ муддатга ўзининг талабларини билиш ташкилотга ўзининг рақобатдошларига самарали қарши туриш, меҳнат бозорида бошқалар билан ўзаро ҳаракат қилиш ва ўзгарувчан ҳолатдан ўзига фойда чиқаришни таъминлайди.