O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING GIDROELEKTR STANSIYALARI VA ULARNI AHAMIYATI - Berdiyev G‘ayratjon Xasanboyevich; Sobirova Xavasxon Xokimjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasidagi gidroelektr stansiyalar va ularning mamlakat energetika infratuzilmasi va iqtisodiyoti uchun ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ishda mavjud GESlarning asosiy xususiyatlari, ularning texnik parametrlari va elektr energiyasi ishlab chiqarishga ta'siri yoritilgan. Bu stansiyalarning O‘zbekistonning energetika xavfsizligi va energiya ta’minoti barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni haqida ham savol tug‘iladi. Tadqiqot GESlar faoliyatining iqtisodiy va ekologik jihatlari va ularning mintaqaviy infratuzilmani rivojlantirishga qo‘shgan hissasi tahlilini o‘z ichiga oladi.