XITOY TILIDA HIS-HAYAJONNI IFODALOVCHI SO‘ZLARNING TURKUMLARGA XOSLIK MASALASI - Tashmuxamedova (Azimova) Dildora Aziz qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada xitoy tilida his-hayajonni ifodalovchi so‘zlar tasnifi, xitoy tili grammatikasida ularning tutgan o‘rni tahlil qilingan holda ularning qaysi turkumga xosligi borasida so‘z yuritiladi. Undov so‘zlarni tasniflashda so‘z turkumlarining ahamiyati va his-hayajonni bildiruvchi so‘zlarning turkumlanishi bilan bir qatorda muallif xitoy tilshunos olimlari Zhu Dexi (朱德熙) va Ding Shengshu (丁声树) boshchiligidagi bir necha tilshunos olimlar guruhi qarashlari va ular o‘rtasidagi farqlarni yoritib beradi.