KREATIV USULLAR ASOSIDA TALABALARDA DASTURLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Shukurov E. (PEDAGOGS, 2023)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqot ishida kreativ usullar asosida talabalarda dasturlash kompitensiyasini rivojlantirish usullari tadqiq qilingan. Bunda kreativ usullarning mazmun va mohiyati, ta’lim jarayonida kretiv usullarni qo‘llashning tahlili keltirib o‘tilgan. Kreativlikni oshirish uchun Slosson testi, Vekslerov shkalasi, Torrens(I) testi va ularning imkoniyatlari keltirib o‘tilgan. Kreativ usullar asosida talabalarni o‘zlashtirish ko‘tsatkichlarini oshish samaradorligi asoslangan. Dasturlashda kreativlikni oshirish uchun onlayn contest tizimlaridan foydalanishning uslubiy jihatlari taklif qilingan. Kreativ usullar yordamida dasturlash fanini yangi metodik qo‘llanmalar orqali o‘qitish muammosi va bu muanmoni yechish bosqichlari qadam va qadam algaritmik ko‘rinishida ishlab chiqilgan.