THE INFLUENCE OF CULTURAL FACTORS ON ASSESSMENT PRACTICES IN MULTICULTURAL CLASSROOMS - Tuychieva Maftuna Bakhramovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ko'p madaniyatli sinflar, turli millat, madaniyat va tillarga ega bo'lgan o'quvchilardan iborat bo'lib, ta'lim jarayonida o'ziga xos qiyinchiliklar va imkoniyatlarni taqdim etadi. Baholash amaliyoti, o'quvchilarning bilim va ko'nikmalarini aniqlashda muhim rol o'ynaydi. Biroq, madaniy omillar baholash jarayoniga sezilarli ta'sir ko'rsatishi mumkin. Ushbu maqolada ko'p madaniyatli sinflarda baholash amaliyotiga madaniy omillarning ta'siri tahlil qilinadi.