SANOAT KORXONALARI IQTISODIY SALOHIYATINI OSHIRISHDA BOSHQARUVNING ROLINI OSHIRISH MASALALAR - Anafiyaev A.M. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada sanoat korxonalarining iqtisodiy salohiyatini oshirishda menejmentning roli ko'rib chiqiladi. Asosiy e’tibor strategik rejalashtirish, ichki resurslarni tahlil qilish, missiya va qarashlarni aniqlash, SMART tamoyili bo‘yicha maqsad va vazifalarni belgilash, innovatsiyalar va texnologiyalarni joriy etish, shuningdek, faoliyatni monitoring qilish va baholashga qaratilgan. Muallif ushbu jihatlarni samarali boshqarish barqaror rivojlanish, raqobatbardoshlikni oshirish va korxonalarning bozor o‘zgarishlariga moslashishiga xizmat qilishini ta’kidlaydi. Maqolada sanoat korxonalarining muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi va ularning uzoq muddatli o‘sishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar har tomonlama ko‘rib chiqilgan.