SOVET QO`SHINLARINING AFG`ONISTONDAGI JANGOVAR HARAKATLARI DAVOMIDA BO`LINMALARNI JOYDAN JOYGA KO`CHISHIDA SAFAR QO`RIQLOVINI TASHKILLASHTIRISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qo‘rg‘onov Muxiddin Tojimaxamatovich; Madyorov G‘ayratjon Avazxonovich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Sovet qo'shinlarining 1979 yildan 1989 yilgacha Afg'onistondagi harakati paytida safar qo'riqlovining tashkil etilishi va operatsion strategiyalari ko'rib chiqilgan. Tadqiqot Sovet harbiylari duch keladigan tarixiy kontekst, taktik ta'limotlar va moddiy-texnik muammolarni o'rganadi. Birlamchi va ikkilamchi manbalardan foydalangan holda, tadqiqot kolonnani himoya qilishning asosiy elementlarini, shu jumladan bo‘linmani joylashtirish, qurol-aslahalardan foydalanish va pistirmaga qarshi harbiy harakatlarni aniqlaydi. Tahlil ushbu strategiyalarning samaradorligi va ularning zamonaviy harbiy operatsiyalarga ta'siri to'g'risida tushuncha berishga qaratilgan.