GREYVS KASALLIGINI TASHHISLASH VA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Xayitboyeva Komila; Qurbanbayeva Aziza (PEDAGOGS, 2024)
Kirish. Graves kasalligining klassik shaklini tashxislash oson va kasallikning asosiy xususiyatlarini bilish va TTG kabi testlar bilan tasdiqlashga bog'liq. Differentsial diagnostika tirotoksikozning boshqa turlarini aniqlashni o'z ichiga oladi, masalan, qalqonsimon bezning ba'zi o'smalari yoki tirotoksikoz faktitozi va toksik bo'lmagan buqoq. Differensial tashxisga tireotoksikoz belgilarini taqlid qiluvchi gipermetabolizm turlari ham kirishi kerak. Masalan, feoxromotsitoma, politsitemiya, limfoma va leykemiyaning ayrim holatlari. O'pka kasalligi, infektsiya, parkinsonizm, homiladorlik yoki nefrit tireotoksikozning ayrim xususiyatlarini rivojlantirishi mumkin.