O‘QUV JARAYTONIDA MULTIMEDIA ILOVALARIDAN FOYDALANISH - M. Alimova (PEDAGOGS, 2024)
Mediata’lim inglizcha media “edustation” so‘zidan bo‘lib, lotincha media – omil deganidir. Mediata’lim o‘quvchilarga ta’lim berish jarayonida yangicha usullardan foydalanishni talab etadi. Mediapedagogika – yangi pedagogik texnologiyadir, u ommaviy axborot vositalari yordamida o‘quvchilarni ijodiy fikrlashga, tarbiyalashga imkon beradi. Mediapedagogika resurslariga internetdagi ma’lumotlar, televideniya, radioeshittirishlar, kino, video, audio materiallar kiradi.