BO‘LAJAK JISMONIY TARBIYA O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Komilova Nasiba Komil qizi; Turayeva Nasiba Mirxamidovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak jismoniy tarbiya o‘qituvchilarini tayyorlashda axborot texnologiyalaridan foydalanishning psixologik tomonlari ko‘rsatib berilgan. Psixologik mexanizmlarning turlari ularning inson faoliyatiga bevosita ta’siri, bundan tashqari bo‘lajak pedagog kadrlarning himoya mexanizmlarining qay bosqichlarda shakllanishi, ushbu komponentlarning foydali va salbiy mexanizmlari ochib berilgan. Kuchli psixolog olimlar Z.Freyd hamda Higginslarning olib borgan tadqiqotlari o‘rganib tahlil qilingan. Freyd nazariyasi bo ‘yicha psixologik mexanizmlar Higgins mexanizmlar konsepsiyasining bo‘lajak jismoniy tarbiya o‘qituvchilarini tayyorlashdagi ahamiyati yoritib berilgan.