YASHIL IQTISODIYOT’GA O‘TISHDA KASB-HUNAR MAKTABLARIDA “YASHIL ENERGIYA” O’QUV-AMALIYOT USTAXONALARI BARPO ETISH VA O’RTA BO’G’IN MUTAXASSISLARINI TAYYORLASH - Otaxonova Mavjudaxon Alijon Qizi (PEDAGOGS, 2024)
Maqolada kasb-hunar tizimida qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan unumli foydalanish maqsadida zarur o’quv labaroriya- ustaxonalarini tashkil etish va bu soha uchun o’rta bo’g’in mutaxassislarini tayyorlash masalasida so’z yuritilgan. Ushbu o’quv amaliyot ustaxonalarini tashkil etish orqali “yashil” energetikani rivojlantirish, xususan, qayta tiklanuvchi energiya manbalarini keng joriy qilish, shuningdek, energiya samaradorligini oshirish va ishlab chiqarish sohasida mamlakat iqtisodiyotiga hissa qo’shish orqali kasb-hunar maktablarida qo’shimcha daromad keltirishni ham yaratadi.