OʻZBEKISTON SHAROITIGA MOSLASHGAN ASALARI ZOT(IRQ)LARI - Azizov Rahmatillo Olimjon o'g'li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada biz O‘zbekistonning o‘ziga xos sharoitlarida ko‘payadigan asalarilarning turli zotlarini o‘rganamiz. Oʻrta Osiyoning chidamli asalarilardan tortib, itoatkor Kavkaz asalarilarigacha boʻlgan har bir zotning oʻziga xos xususiyatlari borki, ular Oʻzbekistonning qurgʻoqchil va yarim qurgʻoqchil hududlariga mos keladi. Ushbu asalari zotlarining xususiyatlari va moslashuvini tushunib, biz O‘zbekistonda asalarichilikning ahamiyatini, mamlakat bioxilma-xilligi va qishloq xo‘jaligi mahsuldorligini saqlab qolishda asalarilar ro'li haqida ma'lumotlar berilgan.