SHARQ ALLOMALARI ASARLARIDA KASB-XUNAR VA KASB TANLASH MASALALARI - Daulova Sevinch Baxtiyorovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ma’lumki, xar qanday jamiyatning ravnaqi, ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy barqarorligi uning fuqarolarining aqliy va axloqiy saloxiyatini yuksak darajada rivojlanganligiga bogʻliq. Inson bolasi kamolga yetgani sari ilmga, ma’rifatga talpinadi. Dastlabki saboqni xam u maktabdan oladi. Ammo kelajagimiz egalari boʻlgan yoshlarga ta’lim berish ularni oʻqitish bilan bogʻlik ayrim muammolar bugungi kunda kishini oʻylantirib quyayotgani tabiiy. Chunki zamonaviy shiddatkor jamiyat esa yetuk bilimdon mutaxassis kadrlarga muxtoj boʻlib boraveradi. Bu ham tabiat qonuni “Eng muximi shuni anglab yetishimiz kerakki, kadrlar masalasini xal etmas ekanmiz, sa’i-harakatlarimiz kutilgan natijalarni berishi, xayotimiz ma’naviyatimiz oʻzgarishi qiyin kechadi. Demakki, zamonaviy ta’lim-tarbiya tizimini islox qilish zamon talablariga mos kadrlar tayyorlash ishini yoʻlga qoʻyish faoliyatimizning bosh yoʻnalishi bulmogʻi darkor. Shu kabi masalalarni yoritish uchun Sharq allomalari asarlarida kasb-xunar va kasb tanlash masalalarini oʻrtagib chiqdik va maqolamiz maqsadini shunga qaratdik.