PEDAGOGIK FAOLIYAT VA UNING JAMIYATDA TUTGAN O‘RNI - Xoʻjaqulova Dilinur (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Prezidentimiz Sh.Mirziyoyev tomonidan yangi “Ta`lim toʻg`risida”gi qonunga imzo qoʻyildi. Bu albatta biz yoshlar uchun muhim qadam hisoblanadi. Ushbu maqolamizda qonunning asosiy maqsadi, ta`lim sohasidagi faoliyati, jumladan ta`limning turlari, shakllari, tizimni boshqarish, sifatni nazorat qilish, ta`lim-tarbiya ishtirokchilarining samarali hamkorlik qilish mexanizmlarini ta`minlashi haqida qisqacha yoritib berdik. Davlat ta’lim sohasini, ta’lim tashkilotlari faoliyatini rivojlantirish, huquqlari va qonuniy manfaatlarini himoya qilishga qaratilgan qonunlar va pedagogic faoliyatga berilayotgan e’tiborni tadqiq etdik.