GERMANIYADA SAKSON SULOLASI DAVRIDA MONARXIYA - Murtazayeva Fotima Otabek qizi (PEDAGOGS, 2024)
Anotatsiya: Maqola X asrdan XIII asrgacha bo'lgan davrda Germaniyada boshqaruv shakllarining tavsifi va xususiyatlariga bag'ishlangan. Oʻrta asrlarda Germaniyada hukmronlik qilib "Muqaddas Rim imperiyasi" boshqargan Sakson sulolasi vakillarining faoliyati tahlil qilib berilgan.