GO’RO’G’LI TURKUMI DOSTONLARI TILINING AHAMIYATI - Gulumov Maqsud Uktam o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'rta Osiyo hamda Kavkaz orti atrofida keng tarqalgan "Go'ro'g'li" turkum dostonlarining kelib chiqishi, ularning tarqalish hududi, umumiy xususiyatlari hamda milliy xosliklari, turkum doirasidagi dostonlarning o'rganilishiga doir kuzatuvlar o'rin olgan. Bu borada "Go'ro'g'li" turkum dostonlarining o'zbek baxshilari tomonidan kuylangan variantlar asosiy obyekt bo'lishi bilan birga, Go'rog'li shaxsiyati bilan bog'liq xorijiy olimlarning fikr va qarashlari muhokama qilindi.