TRANSFORMATSIYA USLUBLARIDAGI KIYIMLARNI LOYIHALASH MASALLALARI - Ikmatillayeva Nilufar Avazjanovna; Nosirova Dilafrouz Akbarovna; Xo’jaqulova Zuxra Xasanovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Maqola oʻzgaruvchan transformatsiya uslublaridagi kiyimlarni loyihalash masalasiga bagʻishlangan bo‘lib uni ishlab chiqarish texnologiyasi muhokama qilinadi. Oʻzgartirilgan kiyim konstruksiyalari va elementlarini loyihalash xususiyatlari koʻrib chiqiladi. Zamonaviy dizaynning maqsadi va vazifalari ekologik va iqtisodiy yoʻnalish bilan bogʻliq holda oʻzgaruvchan kiyimlarni loyihalash. Maqolada kiyimning transformatsiya uslublaridan foydalanish har qanday vaziyatda zamonaviy boʻlib qolishga imkon berishi hamda oʻzgaruvchan kiyim dizayni kelajak ekanligi koʻrsatilgan.