ALLERGIYA KASALLIGI VA UNI DAVOLASHDA PARXEZNING AXAMIYATI - To’laboyeva Gulchexra Kirgizbayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Xozirda sanoatning tez sur`atlarda rivojlanishi, kimyoviy va sun`iy maxsulotlarning ortishi, ekalogiyaning tobora zaiflashib borishi insonlarga o`z ta`sirini o`tkazmoqda va buni oqibatida turli kasalliklar avj olishiga sabab bo`lmoqda. Allergiya ham, ekologiyaga bog’liq bolgan kasalliklar qatoriga kirib, juda ko`p kishida , ayniqsa bolalarda avj olib bormoqda.Bu kasallikni davolash davolash jarayoniga ,dori moddalari bilan birgalikda parxez muhim axamiyatga ega.