BOLALARDA GELMINTOZLAR - Kenjayeva Fotima Uskumbayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya Bugungi kunda bolalar orasida uchraydigan gelmintoz kasalliklarining asosiy qismini enterobioz, askaridoz, lyamblioz kasalliklari tashkil etadi. Shuning uchun ushbu kasalliklar haqida ma’lumotlarga ega bo’lib, o’z vaqtida oldi olinsa, davolash ishlari o’z vaqtida boshlansa ushbu kasalliklarni to’liq nazorat qilish mumkin va yuzaga keladigan asoratlardan holi bo’ladi. Ushbu maqolada enterobioz, askaridoz, lyambliozni keltirib chiqaruvchi sabablari, klinik belgilari, davolash, oldini olish yoritilgan.