KANADA OLIY HARBIY TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Xabibulla Bekpulatov (PEDAGOGS, 2024)
Maqolada Kanada oliy harbiy ta’lim tizimining rivojlanish tendensiyalari, Kanada oliy harbiy ta’lim muassasalari faoliyati va harbiy kadrlarni tayyorlash tizimi ko‘rib chiqilgan. XVIII asrdan hozirgi kungacha Kanadaning harbiy kadrlarni tayyorlash tizimi bo‘yicha olib borilgan ilmiy ishlar, ilmiy maqolalar va adabiyotlar o‘rganib chiqilgan. Shuningdek, Kanadaning hozirgi kunda faoliyat yuritayotgan oliy harbiy ta’lim muassasalari va ularning o‘quv-tarbiyaviy jarayoni bayon etilgan.