O`ZBEK TILI DARSLARIDA O`QUVCHILARNI MA'NAVIY ONGINI SHAKLLANTIRISH MAQSADIDA KITOBXONLIKNI RIVOJLANTIRISH - Amangul Kutimova Kalbayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o'zbek tili darslarida o'qishni rivojlantirishning o'quvchilar o'rtasida ma'naviy ongni rivojlantirish vositasi sifatidagi ahamiyati ko'rib chiqilgan. Adabiyotlarni keng qamrovli tahlil qilish orqali o'qishni o'quv dasturiga kiritish uchun turli metodikalar muhokama qilinadi. Natijalar o'qishning talabalarning ma'naviy o'sishiga ijobiy ta'sirini ta'kidlaydi. Muhokamada ushbu topilmalarning natijalari o'rganilib, o'qituvchilarga o'qishni o'zbek tilida o'qitishga samarali singdirishga qaratilgan xulosa va takliflar taqdim etiladi.