O‘ZBEKISTONNING NAMANGAN SHAHRIDA TURIZM VA XORIJIY TILLARNING AHAMIYATI - Diyora Najmiddinova Husniddin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Izoh. Ushbu maqola O‘zbekistonning Namangan shahridan 6-sinf o‘quvchisi Diyora Najmiddinova Husniddin qizi tomonidan yozilgan. Diyora, ayniqsa, Namanganda bo‘lib o‘tgan Xalqaro gul bayramida rus va ingliz tillarini bilish muhimligini ta’kidlaydi. U bu til ko‘nikmalari unga turli xil sayyohlar bilan muloqot qilish, o‘z shahrining go‘zalligi va madaniyatini baham ko‘rish va mehmondo‘st muhit yaratishga qanday yordam berishini tasvirlaydi. Diyora, shuningdek, til o‘rganishga bo‘lgan ishtiyoqi va sinxron tarjimon bo‘lishga intilishi haqida gapirib, madaniy almashinuv va tushunishni rivojlantirishda ko‘p tillilikning ahamiyatini ko‘rsatadi.