УМУМТАЪЛИМ ВА МАХСУС ФАНЛАР (НАЗАРИЙ, АМАЛИЙ, ЛАБОРАТОРИЯ МАШҒУЛОТЛАРИ) НИ ЎҚИТИШДА ПЕДАГОГИК ЎЙИНЛАРНИНГ ЎРНИ - Умарова Шоира Усмановна (PEDAGOGS, 2024)
Ўйинли технологиялар турли шаклда бўлсада, уларнинг барчаси ўз мазмунига кўра ягона мақсад сари йўналтирилган, яьни улар ўқувчиларнинг назарий билимларини чуқурлаштириш, кенгайтириш, эгалланган назарий билимларидан амалиётда мустақил ва самарали фойдалана олиш кўникмаларини ҳосил қилиш, уларни ижтимоий-иқтисодий муносабатларни уюштиришга тайёрлаш, ижтимоий фаолликни шакллантириш, етук ахлоқий сифатларни таркиб топтириш, теран ва соғлом фикр, кенг дунёқараш эгаси бўлган комил шахсни камол топтиришдан иборат вазифани ҳал этади