ИСМОИЛБЕК ГАСПРАЛИНИНГ ТУРКИСТОНДА ЖАДИДЧИЛИК ҲАРАКАТИНИ ШАКЛЛАНИШИДА ТУТГАН ЎРНИ - Бегимқулов Зариф Ахмадович (PEDAGOGS, 2024)
Мазкур мақолада XIX аср охири XX аср бошларида ўзбек мактабларида таълим тизимининг ислоҳ этилиши, Туркистондаги жадидчилик ҳаракатининг шаклланишида муҳим ўринга эгаИ.Гаспралининг ўлкадаги миллий уйғониш даври маърифати ва маданиятига кўрсатган таъсири ҳамда унинг ўзбек жадидлари билан ўзаро алоқалари ёритилган.