HARBIY KADRLARNI TAYYORLASHDA VATANPARVARLIK TARBIYASINING DOLZARBLIGI (Chirchiq oliy tank qo‘mondonlik - muhandislik bilim yurti misolida) - Mirhamid Gafurovich Fayziyev, (PEDAGOGS, 2024)
Dunyo shiddat bilan o‘zgarib borayotgan bir sharoitda mintaqalar va mamlakatlar o‘rtasidagi siyosiy, iqtisodiy va mafkuraviy kurash tobora keskinlashib bormoqda. Respublikamizda zamon talablariga javob beradigan raqobatbardosh, vatanparvar harbiy kadrlarni tayyorlash eng muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Shunday ekan, zamon talablariga javob beradigan raqobatbardosh, vatanparvar harbiy kadrlarni tayyorlash eng muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada Vatan himoyasi, Qurolli Kuchlar uchun bir asrdan ortiq tarixga ega bo‘lgan “Chirchiq oliy harbiy tank qo‘mondonlik-muhandislik bilim yurti”ning harbiy kadrlarni tayyorlashdagi hissasi qayd etilgan. Harbiy kadrlar tayyorlashda turli tarixiy davrlarda vatanparvarlik tarbiyasining dolzarbligi o‘rganildi va qiyosiy tahlil qilinib, ularni takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqish rejalashtirildi.