GLOBAL IQLIM O'ZGARISHI SHAROITIDA CHUCHUK SUV TANQISLIGI MUAMMOSI VA UNING OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI - Toshturdiyev Nurbek Nurali o’g’li; Adenbayev Baxtiyor Yembergenovich (PEDAGOGS, 2024)
Anotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada global iqlim o’zgarishi tufayli vujudga kelayotgan muammolar xususan chuchuk suv tanqisligi haqida ilmiy ma’lumotlar berib o’tildi. Bugungi kunda global iqlim isishi eng kata muammoga aylanib ulgurdi, va bu turli oqibatlarga olib keldi.Bu sabab yuzaga kelayotgan muammo va ularning oqibatlari va ularni oldini olish bo’yicha fikrlar berib o’tilgan.