KLASTER YEMIRILISHINING UMUMIY XARAKTERISTIKALARI - Nasirova Nargiza Gayratovna; Maxmudova Dilnura Ma’ruf qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yadrolarning klasterli parchalanishi sohasidagi tadqiqotlarning hozirgi holati haqida umumiy ma’lumot berilgan. Unda ushbu hodisaning asosiy xarakteristikalari, jumladan uning ta’rifi, nazariy modellari va eksperimental ma’lumotlari muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu hodisaning yadro fizikasi kontekstida qo’llanilishi va oqibatlari va kelajakdagi tadqiqotlar uchun imkoniyatlari muhokama qilinadi. Umuman olganda, maqola klaster parchalanishi sohasidagi tadqiqotlarning hozirgi holatini to’liq ko’rib chiqadi, shuningdek, kelajakdagi tadqiqotlar uchun yo’nalishlarga ishora qiladi.