DAVLAT VA JAMIYATNING MAHALLA SPORTIGA E’TIBORI - Normamatov Rahmiddin Choriyevich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Bugungi tez sur'atlar bilan rivojlanayotgan va raqamli dunyoda jamoalarning matolari ko'pincha ingichka bo'lib, odamlar tobora izolyatsiya qilingan hayot kechirmoqda. Bunday ijtimoiy tendentsiya sharoitida mahalla sportining mahallalar ruhiyatini tiklash, jismoniy barkamollikni yuksaltirishdagi o‘rni ham davlat, ham jamiyat e’tiborini tortmoqda. Aloqalarni mustahkamlash, qadriyatlarni singdirish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish vositasi sifatida mahalla sportining o‘zgartiruvchi kuchini e’tirof etish jamiyat farovonligi va jamiyat hamjihatligi yo‘lidagi umumiy sadoqatni ta’kidlaydi. Davlat va jamiyatning mahallalar sporti tashabbuslari bilan faol ishtirok etishi va ularni qo‘llab-quvvatlash yo‘llarini chuqurroq o‘rganish orqali biz jonli, mustahkam va bir-biriga bog‘langan jamoalarni shakllantirishda ushbu tadbirlarning muhim ahamiyatini ochib bera olamiz.