MATEMATIK MODDELLAR VA ULARNING AMALIYOTLARI - Tukayeva Saodat Xasanovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotasiya (Abstrakt). Mazkur maqolada matematik modellar va ularning amaliyotlari haqida o'rganiladi. Modellar matematikda ko'plab sohalarda foydalaniladi va amaliyotlarga o'xshash muammolarni yechishda yordam beradi. Maqolada modellar tushunchasi, ularning foydalanish sohalari va ularni amaliyotlarga aylantirish usullari tahlil qilinadi.