ADOLATLI IJTIMOIY SIYOSAT YURITISH, INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH - Ashurova Gulbonu Golibjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Adolatli ijtimoiy siyosat inson kapitalini rivojlantirishning kritik zaxiralari ichiga kiradi. Bu, insonlarning ma'naviy, intellektual va jismoniy qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan siyosat tushunchasini anglatadi. Ijtimoiy adolat, barcha insonlarning tenglik va imtiyozlari bilan nizomlanganlikni ta'minlash, har bir kishining potensialini rivojlantirish va uni samarali foydalanishga imkon berish usullari asosida amalga oshiriladi.