ODDIY KONSTRUKSIYALI GELIOQURILMADA ISSIQLIK TENGLAMALARI - Ashurova Umida Davlatovna; Amonova Zarina Sherzod qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Gelioqurilmalarda asosan quyosh nurlanish energiyasining issiqlik energiyaga aylanish jarayoni ro`y beradi. Issiqlik energiyasi gelioqurilmalarning asosiy manbai hisoblanadi. Demak, gelioqurilmalar ichki qismi va tashqi atrof muhit orasidagi issiqlik almashinish jarayonlari ularning eng muhim jarayonlari hisoblanadi. Ushbu ishda issiqlik jarayonlarini tadqiq qilish va hisoblash uchun eng soda “Parnik tipli” gelioqurilmani tanlab undagi issiqlik xossalarini ko’rib chiqilgan.