CHINGIZ AYTMATOV "OQ KEMA ASARI"NI BADIIY ADABIYOTGA BOLALIK TIMSOLI SIFATIDA NAMOYISH ETISHI - Musulmonov Shabon Bahodir O'g'li; Husniddin Suvonov (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Bu maqola Aytmatovning "Oq kema" asarining badiiy adabiyotga bolalik timsoli sifatida qanday namoyish etildigini tushuntiradi. Maqolada Aytmatovning adabiy mahorati, uning asarlarining dunyoqarash, insoniy munosabatlar va tabiatning tasvirlarini o'z ichiga olganligi ta'kidlanadi. "Oq kema" asarining badiiy xususiyatlari, uning jamiyat va insoniy munosabatlarga tegishli mazmunlari tahlil qilinadi. Maqolada Aytmatovning adabiy oqibatini tushuntirish, uning adabiyotdagi o'rnini ko'rsatish, va asarlarining insoniyatga tegishli muhim mavzularini ko'rsatishga e'tibor beriladi. Maqola "Oq kema" asarining adabiyotga bolalik timsoli sifatida ahamiyatini belgilab, Aytmatovning badiiy dunyosini o'rganish va uning adabiyotdagi o'rnini ta'kidlash maqsadida yozilgan.