O'ZBEKISTONDA XALQARO TURIZMNI RIVOJLANTIRISH - Mahmudov Xojiakbar Xursanali o'g'li; Sultonmurodov Abdulloh Avaz o’g’li (PEDAGOGS, 2024)
So'nggi yillarda O'zbekiston tarix va an'analarga boy haqiqiy sayohat maskaniga aylandi. Qadimiy Samarqand, Buxoro, Xiva shaharlari o‘zining hayratlanarli masjidlari, maqbara va madrasalari bilan o‘lkaning boy madaniy merosi va afsonaviy Ipak yo‘li bo‘ylab gullab-yashnagan sivilizatsiyalar chorrahasining jonli guvohi bo‘lib xizmat qiladi. Qadimgi imperiyalarning beshigi, taniqli allomalar, shoirlar va hunarmandlar vatani bo‘lgan O‘zbekistonning jozibasi tashrif buyuruvchilarni o‘tmishda ortga, boylik, aql-zakovat va badiiy yorqinlik davriga olib borish qobiliyatidadir.Bundan tashqari, O‘zbekiston hukumatining turizm infratuzilmasini rivojlantirish, barqaror amaliyotni ilgari surish va sayohat logistikasini tartibga solish bo‘yicha strategik qarashlari va kelishilgan sa’y-harakatlari xalqaro turizmning o‘sishini katalizlashda muhim rol o‘ynadi. Zamonaviy qulayliklarga sarmoya kiritish, turar joy imkoniyatlarini kengaytirish va tashrif buyuruvchilar uchun qulay siyosatni amalga oshirish orqali O‘zbekiston o‘zini mehmondo‘st va sayyohlarni quchoq ochib kutib olishga tayyor bo‘lgan sayyohlar uchun mo‘ljallangan joy sifatida ko‘rsatdi.