TURIZM SOHANISINI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT BYUDJET SIYOSATI - Ozodjonova Sevinch (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqolada biz O‘zbekistonda turizm sohasini rivojlantirishda davlat byudjeti siyosatining ahamiyatini ko‘rib chiqamiz. Biz moliyaviy resurslar qanday taqsimlangani, strategik rejalashtirish qanday amalga oshirilayotgani va turizm sanoatining barqaror o‘sishi va raqobatbardoshligini ta’minlash uchun davlat-xususiy sheriklikdan qanday foydalanilishini o‘rganamiz. Turizmni rivojlantirishni shakllantirishda davlat byudjeti siyosatining rolini tushunib, biz O‘zbekiston o‘zini mintaqadagi yetakchi turizm yo‘nalishi sifatida ko‘rsatishga intilayotgan imkoniyatlar va vazifalarni qadrlashimiz mumkin.