O’QUVCHILARGA SHARQ MUTAFFAKKIRLARI VA PEDAGOG OLIMLARINING BOLA TARBIYASI TO’G’RISIDAGI FIKRLARINI DARSDAN TASHQARI FAOLIYAT JARAYONIDA RIVOJLANTIRISH - Hamdamova Shahnoza Muxiddin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqola o’quvchilarga sharq mutaffakirlarining va pedagog olimlarining bola tarbiyasi to’g’risidagi fikrlarini darsdan tashqari faoliyat jarayonida rivojlantirishga qaralgan. Bunda asosan ta’lim tarbiyaning oiladagi ro’li olimlarimiz aytib o’tgan fikrlar orqali tushuntirib o’tilgan. Abu Nasr Farobiy, Abu Rayhon Beruniy, Kaykovus, Alisher Navoiy kabi mutafakkirlarning asarlari o’rganib, ular tahlil qilingan.