TURIZMNING - O'ZBEKISTON IQTISODIYOTIDAGI TUTGAN O'RNI - Bahromov Asadbek,; Abduxalilov Asadbek, (PEDAGOGS, 2024)
Turizm O‘zbekiston iqtisodiyotida hal qiluvchi o‘rin tutib, iqtisodiy o‘sish, aholi bandligini oshirish, valyuta tushumlari va madaniy almashinuvning muhim omili bo‘lib xizmat qiladi. O'zining boy tarixi, madaniy merosi bilan O'zbekiston haqiqiy tajribalar izlayotgan sayohatchilar uchun jozibali manzil sifatida paydo bo'ldi. Ushbu maqolada turizmning O‘zbekiston iqtisodiyotini shakllantirishdagi ahamiyati va tutgan o'rni haqida ma'lumotlar berilgan.