O'ZBEKISTONDA TURIZM RIVOJLANISHIDA STILISTIKA SOHASINING OʻRNI - Shuhratxoʻjayeva Nozimaxon (PEDAGOGS, 2024)
Turizm iqtisodiy o'sish va madaniy almashinuv uchun ulkan salohiyatga ega jonli sektordir. Tarixi, an’analari, go‘zal tabiati O‘zbekiston misolida turizmni rivojlantirishda stilistikaning o‘rni katta. Vizual, madaniy va dizayn elementlarini o‘z ichiga olgan stilistika O‘zbekistonning o‘ziga xosligini namoyish etishda va butun dunyodan tashrif buyuruvchilarni jalb etishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada stilistikaning O‘zbekiston turizmi rivojlanishiga ta’sir etishi va oshirishning muhim usullari ko‘rib chiqiladi.