O'ZBEKISTONDA TURIZMNI MADANIYATI - Mirzakarimova Ziyoda Murodjonovna (PEDAGOGS, 2024)
Ipak yoʻlining sirlari bilan qoplangan, tarix va madaniyatning boy gobeleniga boy Oʻzbekiston haqiqiy va hayratlanarli tajriba izlayotgan sayohatchilar uchun jozibali manzilga aylandi. Markaziy Osiyoning qoq markazida joylashgan Oʻzbekiston meʼmoriy moʻjizalar xazinasi, joʻshqin anʼanalari va butun dunyodan tashrif buyuruvchilarni oʻziga tortadigan samimiy mehmondoʻstligi bilan faxrlanadi. So‘nggi yillarda mamlakatimizda turizmni rivojlantirish borasida sezilarli yutuqlarga erishildi, modernizatsiyani qamrab olgan holda uning madaniy merosini asrab-avaylashga katta e’tibor qaratilmoqda. Ushbu maqola O'zbekistonning maftunkor turizm olamiga kirib, mamlakatning o'ziga xos jozibasini belgilaydigan tarix, meros va mehmondo'stlik chorrahasini o'rganadi.