OMONIMLARNING NEMISCHA-O'ZBEKCHA LUGʻAT KITOBLARINI TUZISHDAGI MUOMMOLAR - Hamroyeva Qumri (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada omonimlarning nemischa-o‘zbekcha lug‘at kitoblari tarkibidagi tizimli muammolarni yoritish va bu muammolarni hal qilish uchun innovatsion yechimlari ko’rib chiqiladi. Maqolada til texnologiyalarini integratsiyalashtirish bilan birga lug‘atdan foydalanuvchiga yo‘naltirilgan dizayn yondashuvini, shu birga aniq tarjima ekvivalentlarini va kontekstli maslahatlarni o’rganib chiqiladi.