TEXNIKAVIY FANLARNI O’QITISH SAMARASINI OSHIRISH YO‘LLARI - Niyozova Bibiniso Boltayevna; Aralova Minavvar Nomoz qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Talabani o‘rganishga qiziqtirish uchun o‘zlashtirish bo‘yicha natijalari to‘g‘risida xabardor qilib borilsa va shaxsiy maqsadlar bilan moslashtirilsa, ularda qiziqish oshib boradi. Talabaning o‘quv predmeti bilan faol tarzda shug‘ullanishi yuzaga kelganda o‘quv jarayoni rivojlanadi, chunki talabada birlamchi va ikkilamchi motivlar yuzaga keladi. Talabaning o‘zlashtirishda erishgan natijalarga mos maqtov va tan olish so‘zlarini aytish uning qiziqishini uyg‘otishda ijobiy ta’sirga ega.