O‘ZBEKISTONDA REZAVOR MEVALARNING ISTIQBOLLI NAVLARI VA ULARNING IQTISODIY AHAMIYATI - To'lqinmirzayeva Zarina To'lanboy qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: O'zining unumdor yerlari va qishloq xo'jaligining xilma-xilligi bilan mashhur mamlakat bo'lgan O'zbekiston ulkan iqtisodiy salohiyatga ega bo'lgan ko'plab rezavor mevalarning vatani hisoblanadi. Mevalar nafaqat ta’m va to‘yimli moddalarga boy, balki mamlakat qishloq xo‘jaligi iqtisodiyotida muhim o‘rin tutib, fermerlar va agrobiznesning gullab-yashnashi uchun imkoniyat yaratadi. Ushbu maqolada biz O‘zbekistondagi rezavor mevalarning ayrim istiqbolli navlarini o‘rganamiz va ularning mamlakat uchun iqtisodiy ahamiyatini ko‘rib chiqamiz.