AMIR TEMUR DAVLATIDA AYOLLARNING O’RNI - Xakimdjanova Zilola Gayratovna (PEDAGOGS, 2024)
Mazkur maqolada , Amir Temur Davlatining ayollar huquqlariga bag'ishlangan tushuncha, ularning jamiyatdagi o'rni, ularning siyosiy, iqtisodiy va madaniy faoliyati, shuningdek, ularning tarixiy va ijtimoiy o'rnini ko'rib chiqiladi. Davrning madaniy-ma'rifat, ijtimoiy rivojlanish jarayonida ayollar uchun o'rnitilgan barcha sharoitlar, diniy, madaniy va ijtimoiy munosabatlar, shuningdek, ularning siyosiy va iqtisodiy faoliyati tahlil qilinadi. Ayollar va ularning jamiyatdagi roli, ularning o'ziga xos o'rni va Amir Temur davrining jamiyatda ayollar huquqlarining o'sishiga ta'sirining o'lchami tahlil qilinadi.