INGLIZ TILINI O'QITISHDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDAN FOYDALANIB O'QUVCHILAR NUTQINI O'STIRISH - Djalalov Baxromjon Begmurzayevich; Akbarova Mohinur Alisher qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola talabalarning nutq qobiliyatini oshirish uchun ingliz tilini o'qitishda frazeologik birliklarni kiritish samaradorligini o'rganadi. U tilni o'zlashtirishda frazeologik kompetentsiyaning ahamiyatini o'rganadi va frazeologik birliklarni sinfga qo'shishning turli usullari va strategiyalarini taqdim etadi. Tadqiqot ushbu usullarni amalga oshirish natijalarini o'rganadi va ularning til o'rganishga ta'sirini muhokama qiladi. Va nihoyat, u frazeologik birliklardan foydalanish orqali talabalarning nutqini rivojlantirishni optimallashtirishga qaratilgan o'qituvchilar uchun xulosalar va takliflarni taqdim etadi.