ERTAKLARDAGI O'GAY SINGILLARNING QIYOSIY TAHLILI ("ZUMRAD VA QIMMAT" VA "CINDRELLA" ERTAKLAR TARJIMALARI MISOLIDA) - Yaqubova Yulduz Abduolim qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annatatsiya: Ushbu maqolada Ingliz va O'zbek xalqi ijodiga mansub "Zumrad va Qimmat" va "Cindrella" ertakalarining salbiy qahramonlari bo'lmish o'gay opa-singillar obrazlarining linguamadaniy tavsifi taxlil qilingan. Ikki noqardosh xalqning madaniyatining o'zaro o'xshash va farqli tamonlarning bayoni, har birining qadraytlari va urf-odatlari, salbiy qahramonlarning yosh avlod ongi va salohiyati ko'lamidagi ta'siri xaqida to‘xtalib o‘tildi. Ma'lum bir hikoya yoki ertak o'qiyotgan va eshitayotgan shaxs ongida ma'naviy-madaniy dunyoqarash shakllanib boradi.