YOSHLARNI TARBIYALASHDA RAQAMLI IQTISODIYOTNI O‘RNI - Sultonova Ozoda Rajabovna; Narziyeva Nargiza Norkuziyevna; Suvanova Dilnura Kurbanovna (PEDAGOGS, 2024)
Anotatsiya: Hozirgi jadal globallashuv jarayonida dunyo mamlakatlari iqtisodiyoti va raqobatdoshligini belgilashda raqamli iqtisodiyotning o‘rni muhim ahamiyat kasb etadi. Iqtisodiyotning qaysi bir tarmoq yoki sohasiga nazar tashlamaylik, barchasida raqamli texnologiyalarning o‘rnini ko‘ramiz. Prezidentimiz Shavkat Mirziyoev joriy yildagi parlamentga Murojaatnomasida taraqqiyotga erishish uchun raqamli bilimlar hamda zamonaviy axborot texnologiyalarini egallashimiz zarur va shartligi, bu bizga yuksalishning eng qisqa yo‘lidan borish imkoniyatini berishi, zero, bugun dunyoda barcha sohalarga axborot texnologiyalari chuqur kirib borayotganligiga alohida e’tibor qaratdi. Avvalo raqamli iqtisodiyot nega kerak insoniyat taraqqiyoti uchun muximmi degan savolga qisqa javob bersak.