XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI (INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA) - Muxabbat Nazaralievna Toshmurodova (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurtimiz ta’lim tizimidagi islohotlar va ularning ahamiyati, inklyuziv ta’lim sharoitida xorijiy tillarni o‘qitishda bolalar nutqini rivojlantirish texnologiyalari masalalari, 2020-2025 yillarda xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasining pedagogik mohiyati tahlil qilingan. Mamlakatimizda inklyuziv ta’limni ta’lim oluvchilarning ijtimoiy ehtiyojlari va shaxsi y manfaatlaridan kelib chiqqan holda, fan, ta’lim va ishlab chiqarishning mustahkam integratsiyasini ta’minlash asosida tashkil etishning huquqiy me’yorlari ishlab chiqilgan.